Lite mer om vår verksamhet

31.03.2020

Här kan du läsa lite mer om vår verksamhet och hur vi arbetar


Vi startade upp den ideella föreningen Haninge ungdomsjour 2019 och har tidigare arbetat under Haninge Tjejjour. Tanken med att använda namnet ungdomsjour är att vi vill bredda arbetet. I en del situationer behöver vi kunna nå ut till killar, till exempel när vi diskuterar hur vi ska stoppa våld mot tjejer. Killar är enormt viktiga i det arbetet eftersom de står för den stora delen av våldet. Målet är även att både transpersoner och tjejer ska känna sig trygga i organisationen. Det ska vara en fristad vilket i vissa situationer innebär att vi kommer ha separatistiska event, med fokus på teman som känns aktuella för gruppen. Dessutom har det visat sig finnas ett stort behov av killgrupper där en pratar om känslor, våld och machokultur. Tanken är därför att på lång sikt ha flera verksamheter i Haninge ungdomsjour, där det även finns killar som engagerar sig ideellt för jämställdhet för andra yngre killar. Detta då det i lokalområdet inte finns en annan liknande verksamhet.

Under 2019 planerade vi inför öppningen av stödverksamheten 2020. Vi blev 14 medlemmar under året, som alla är med och driver arbetet på olika sätt. En insamling av gåvor gjordes och vi fick kontakt med Rebecka Logen, som ville stötta Haninge ungdomsjour med en gåva. För kommunikation med målgruppen planerar vi att använda Instagram och denna hemsida.

Syftet med Haninge ungdomsjours stödverksamhet är att erbjuda stöd till ungdomar i situationer som rör saker som psykisk ohälsa, våld, jämställdhet och relationer. Vi har för närvarande endast en chatt och mail. Pop-up butiken i Haninge centrum är stängd för tillfället men vi uppdaterar kontinuerligt på både hemsidan och Instagram med aktuell information. Vi har fortsatt kontakt med Haninge centrum för planering av samarbete under 2020 och vi hoppas på att kunna öppna där igen och även utvidga verksamheten och planera samt ha flera aktiviteter under året. Vi har redan fått många önskemål om att ha tjejkvällar i Haninge centrum.

Stort tack till Rebecka Logen och de privatpersoner som skänkt gåvor, ni är också med och startar upp Haninge ungdomsjour! 

Vill du också stötta vårt arbete och skänka en gåva eller bli medlem? Det kan du nu läsa mer om här :)