top of page

Bli volontär i Haninge ungdomsjour

Vill du vara med och stötta och stärka ungdomar i Haninge kommun? Då kan du bli volontär i Haninge Ungdomsjour! Som volontär har du möjlighet att vara ett värdefullt stöd och göra skillnad i en ung persons liv.

Vad gör man som volontär?

Det finns olika saker en kan engagera sig i som volontär hos oss.  Du kan vara stödperson i vår stödchatt, genomföra utåtriktat arbete på skolor och fritisdgårdar eller arbeta med och utveckla våra sociala medier och hemsida. Arbetet är ideellt vilket innebär att du inte får betalt. 

Vem kan bli volontär?

För att bli volontär behöver du vara minst 18 år och dela vår värdegrund. Vi arbetar utifrån ett intersektionellt perspektiv med ett normkritiskt tänkande. Du behöver även lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Du behöver inte bo i Haninge för att bli volontär. 

Hur blir man volontär?

För att bli volontär i Haninge Ungdomsjour behöver du genomföra en grundutbilning. Vi håller utbildningar med jämna mellanrum, ofta en gång per termin. Efter utbildningen har du de kunskaper som krävs för att kunna engagera dig i våra olika aktiviteter.

Stöd och utveckling

Som volontär har du alltid möjlighet till stöttning av styrelsen eller av våra erfarna volontärer. Vi erbjuder även handledning genom gruppträffar tillsammans med andra volontärer och en legitimerad psykolog. Som volontär har du även möjlighet till fortbildning med koppling till det du engagerar dig i. Dessa är kostnadsfria och kan handla samtalsmetodik, bemötande eller andra ämnen som är relevanta för dig och verksamheten. 

Är du intresserad av att bli volontär? Anmäl ditt intresse via formuläret nedan så hör vi av oss inför nästa utbildningstillfälle. 

Intresseanmälan volontär:

Tack för visat intresse!

bottom of page